Общински Исторически музей
Карлово

Памет за Съединението. Среща -разговор с участие на ученици от СУ "Васил Левски"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ПАМЕТ ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ
В Историческия музей се проведе среща– разговор за Съединението с учениците на СУ "Васил Левски" с директор г-жа Мариана Манчева. В патриотичното събитие се включиха: ръководният екип на училището, учители от карловски училища, граждани, вокалната група с ръководител г- жа Радка Паунова, Петър Цанков - ученик от 8 клас, учениците от 6 г и 10 б клас. Г-жа Янка Минева – учител по история представи изследване свързано с историята на всички паметници на територията на България, посветени на Съединението и Сръбско –българската война от 1885 г.
За Съединението говориха г-н Антон Минев – зам. - кмет на община Карлово и г-жа Мария Деянова – директор на музея в Карлово, а учениците споделиха пред гостите какво мислят за значимото събитие в националната ни история и защо ни е нужна паметта за него.
Памет за Съединението. Среща -разговор с участие на ученици от СУ "Васил Левски" - Изображение 1Памет за Съединението. Среща -разговор с участие на ученици от СУ "Васил Левски" - Изображение 2Памет за Съединението. Среща -разговор с участие на ученици от СУ "Васил Левски" - Изображение 3Памет за Съединението. Среща -разговор с участие на ученици от СУ "Васил Левски" - Изображение 4