Общински Исторически музей
Карлово

ФОТОИЗЛОЖБА на участници в националния конкурс "И днес йощ Балканът..."

Днес в Историческия музей бе представена Фотоизложбата НПМ "Шипка-Бузлуджа" "И днес йощ Балканът..". Изложбата откри зам-кмета на община Карлово г-н Антон Минев и представена от Мария Деянова –директор на ИМ-Карлово. Исторически музей изказва благодарност на директора на НПМ "Шипка-Бузлуджа" Чавдар Ангелов и на целия екип за чудесната изложба със съжаление, но и с разбиране затова, че не успяха да дойдат за откриването.
Тази изложба е осъществена по инициатива на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ с подкрепата на Министерство на културата, Българска фотографска Академия Янка Корчева и Художествена галерия –Казанлък. До сега изложбата е била представяна в Казанлък и в Разград и третият град, в който гостува е Карлово.
Идеята на проекта е била да участват, както професионални фотографи така и любители без възрастова граница на участниците. Проектът е бил насочен предимно към по-младите фотографи, за да поддържа и подкрепи творчество с патриотична тематика, посветена на героичната и величава Шипченска епопея. Участвали са над 100 фотографии от цялата страна, като изложените са 44 тези, които са отличени при прецизната селекция на авторитетно жури от представители на Министерство на културата, професионални фотографи и историци от НПМ „Шипка-Бузлуджа“. Директорът на Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ Мирослав Колев е един от участниците в националния фотографски конкурс, получил награда за снимката „Войнишка землянка – Анатолий Столетов“. Родственикът на ген. Столетов е фотографиран от него през 2013 година, когато гостува в община Карлово.
На изложбата присъстваха: секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, представители на културни институции, общественици, учители и граждани.
Изложбата ще бъде представена в залите на ИМ-Карлово до 2 април 2018 г.

ФОТОИЗЛОЖБА на участници в националния конкурс "И днес йощ Балканът..." - Изображение 1