Общински Исторически музей
Карлово

Откриване на изложбата "Фотодесант"

Откриване на изложбата „Фотодесант“ с автор Вилхелм Йоцов
По повод празника на Сухопътните войски на 14 ноември 2023 в Историческия музей беше представена изложбата „Фотодесант“ на военния фотограф Вилхелм Йоцов.
Събитието беше открито от командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, който отбеляза, че представените творби дават възможност да се потопим в динамиката, бойната подготовка и ежедневието на военнослужещите от различните родове войски на Българската армия и припомни подвига на предците ни по време на славната Сливнишка епопея преди 138 години.
Сред гостите присъстващи на изложбата бяха още журналисти, военнослужещи, граждани и ценители на фотографското изкуство.
Представените 30 фотографии дадоха възможност на присъстващите да се насладят на уловените от обектива моменти от национални и международни учения, носещи със себе си духа на българския воин.
Изложбата ще гостува в музея до 5 януари 2024 г. Заповядайте!
Откриване на изложбата "Фотодесант" - Изображение 1Откриване на изложбата "Фотодесант" - Изображение 2Откриване на изложбата "Фотодесант" - Изображение 3