Общински Исторически музей
Карлово

ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ

ПРАЗНИКА НА РОЗАТА КАРЛОВО 2022 Г. В МУЗЕЯ

Вечерта преди Празника на розата в Карлово гостите на Историческия музей имаха възможност да се докоснат до мистичния танц на нестинарството, представен от Станислав Кличев от Бургас, а НЧ „Васил Левски 1900 г.“ от с. Войнягово, Карловско представи обичая „Полерания“.

Празника на розата продължи на следващия ден с много танци и веселие в музея с демонстрацията розоварене, демонстрацията плетене на гайтан с автентичен карловски чарк. Гостите дегустираха продукти от маслодайна роза - ликьор, сладко и чай по автентична рецепта. В организирането на дегустацията участваха прекрасните момичета от 8 б клас, възпитаници на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ от специалност „Организатор на туристическа агентска дейност “ с класен ръководител г-жа Пламена Ненкова.

Самодейният танцов състав от с. Ведраре, Карловско се грижеше за доброто настроение на всички гости. Жените от певческата група „Ведрина“ от с. Ведраре показаха как се меси хляб, пеейки автентични народни песни и представиха вкусни домашни тестени изделия.

ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ - Изображение 1ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ - Изображение 2ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ - Изображение 3ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ - Изображение 4ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 Г. В МУЗЕЯ - Изображение 5